Παιδοδοντία

Παιδοδοντία Γιατί το παιδί τρίζει τα δόντια του

Σημαντικό τμήμα της κλινικής μας είναι η παιδοδοντία.

Καλύπτουμε όλο το φάσμα των παιδοδοντιατρικών εργασιών σε παιδιά εφήβους και ΑΜΕΑ.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα παιδάκια ώστε να αισθάνονται όσο γίνεται πιο άνετα. Ειδικά χρώματα στους τοίχους, πλημυρισμένο με αγαπημένους ήρωες των παιδιών, αγοριών και κοριτσιών.

Μικρός παιδότοπος με παιχνίδια αλλά και κατασκευές τα κρατά απασχολημένα όσο περιμένουν την σειρά τους.

Τηλεόραση στο ταβάνι ώστε να τους αποσπά όσο γίνεται την προσοχή όσο είναι ξαπλωμένα στην οδοντιατρική έδρα. Εξειδικευμένο προσωπικό παιδοδοντιάτρων και βοηθών.

Ειδικές τεχνικές συμπεριφοράς, τελευταίας τεχνολογίας συσκευές και υλικά για τα παιδικά δοντάκια. Τελευταίο απόκτημα της κλινικής μας , είναι μηχάνημα που αντικαθιστά όσο γίνεται, τον οδοντιατρικό τροχό.

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην εξοικονόμηση της οδοντικής ουσίας και στην συντηρητικότερη δυνατή επέμβαση, αποφεύγουμε τον παραδοσιακό “τροχό”. Στη θέση του χρησιμοποιούμε την μέθοδο της αεραποτριβής (air abrasion). Κατά την αεραποτριβή, το εργαλείο ψεκάζει το δόντι με ένα λεπτό σπρέι νερού με σωματίδια διοξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια προωθούνται με αέρα υπό πίεση από την χειρολαβή του οδοντιάτρου. Η τερηδόνα αφαιρείται ενώ το δόντι μένει ανέπαφο. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, γι’ αυτό δεν χρειάζεται αναισθησία. Ιδιαίτερα στα παιδιά, η μέθοδος αυτή είναι ιδανική, γιατί τα παιδάκια επιδέχονται ευκολότερα την θεραπεία!