Οδοντιατρικές Καινοτομίες

Ηλεκτρονική αναισθησία

Χρησιμοποιούμε την πρωτοποριακή συσκευή QuickSleeper ώστε να εξασφαλίσουμε αναισθησία χωρίς μούδιασμα στα χείλη και την γλώσσα.

Λειτουργεί τέλεια σε ενήλικες και σε παιδιά.

Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι ασθενείς μας, δεν αντιλαμβάνονται το τρύπημα της βελόνας και δεν αισθάνονται μούδιασμα στα χείλη και τη γλώσσα.
Έτσι μια και δεν είναι μουδιασμένοι, μπορούν αμέσως να φάνε και να μιλήσουν.
Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζονται πιο εύκολα οι φοβίες τους και δέχονται πιο εύκολα την οδοντιατρική θεραπεία. Η προσέλευση τους στα επόμενα ραντεβού είναι λιγότερο αγχωτική!

Αεραποτριβή Aquacare

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στην εξοικονόμηση της οδοντικής ουσίας και στην συντηρητικότερη δυνατή επέμβαση, αποφεύγουμε τον παραδοσιακό “τροχό”. Στη θέση του χρησιμοποιούμε την μέθοδο της αεραποτριβής (air abrasion). Κατά την αεραποτριβή το εργαλείο ψεκάζει το δόντι με ένα λεπτό σπρέι νερού με σωματίδια διοξειδίου του αλουμινίου. Τα σωματίδια προωθούνται με αέρα υπό πίεση από την χειρολαβή του οδοντιάτρου. Η τερηδόνα αφαιρείται ενώ το δόντι μένει ανέπαφο.Η διαδικασία είναι ανώδυνη, γι’ αυτό δεν χρειάζεται αναισθησία. Ιδιαίτερα στα παιδιά, η μέθοδος αυτή είναι ιδανική, γιατί τα παιδάκια επιδέχονται ευκολότερα την θεραπεία!

Ψηφιακή ακτινογραφία

Προσφέρει ψηφιακή λήψη της ακτινογραφίας, άρα και επεξεργασία της, καθώς και σημαντικά μικρότερη έκθεση του ασθενούς στην ακτινοβολία σε σύγκριση με την αναλογική ακτινογραφία.

Ενδοστοματική κάμερα

Αποτελεί το ιδανικό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ οδοντίατρου και ασθενή. Παρέχοντας ακριβείς, πραγματικές φωτογραφίες με κάθε λήψη, η ενδοστοματική κάμερα, παρέχει όλες τις οπτικές πληροφορίες που χρειάζονται για την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση του ασθενή. Επίσης χάρη στην μεγέθυνση της εικόνας αλλά και την κρυστάλλινη και υψηλής ποιότητας εικόνα της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν διαγνωστικό εργαλείο, π.χ. για τον εντοπισμό ενός ριζικού σωλήνα, την διάγνωση μία τερηδόνας κ.α.

Σοδοβολή.

Η σοδοβολή είναι η τεχνική που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος για να απομακρύνει χρωστικές που επικάθονται στα δόντια, όπως οι χρωστικές του τσιγάρου και την οδοντική πλάκα.

Ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο εκτοξεύει σόδα με νερό πάνω στα δόντια. Το αποτέλεσμα είναι η απομάκρυνση των χρωστικών, ακόμα και στα πιο απροσπέλαστα σημεία των δοντιών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της σοβοδολής είναι η αφαίρεση πρωτίστως της τρυγίας (πέτρα) από τα δόντια.

Ψηφιακή χρωματοληψία δοντιών.

Σήμερα, αυτή η τεχνολογία ,επιτρέπει στον οδοντίατρο να καταγράψει εύκολα το ακριβές χρώμα της εικόνας και τα ακριβή χρωματομετρικά δεδομένα των δοντιών του ασθενή, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα αποτελεσματικής μεταφοράς αυτών των στοιχείων στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο για να γίνει η εναρμόνιση της προσθετικής εργασίας με τα υπόλοιπα δόντια του στόματος. Αυτό το σύστημα μπορεί να καταγράψει ακριβείς ενδείξεις σε 3 απλά στάδια εργασίας. Αυτά είναι η προσαρμογή του άκρου μιας χρήσης, η ενεργοποίηση της διαδικασίας μέτρησης του συστήματος και η μέτρηση του χρώματος της επιφάνειας του δοντιού.

CAD CAM Ψηφιακη εκτύπωση.

Μέσω ειδικών λογισμικών επεξεργασίας και ψηφιακής αποστολής δεδομένων αλλά και εξειδικευμένων τεχνικών κέντρων εξασφαλίζεται υψηλότατη ακρίβεια σχεδίασης (CAD) και κατασκευής (CAM) σε σχέση με τις συμβατικές τεχνικές, κατασκευαστικές μεθόδους οδοντικών εργασιών.

Ποιοτικά ανώτερα υλικά χρησιμοποιούνται, σχεδιάζονται ψηφιακά πλέον και φέρουν πρόσθετη αντοχή στο χρόνο, απόλυτη εφαρμογή στο στόμα, μειωμένες τάσεις αλλά και υψηλότατη αισθητική και αυτό γιατί τα υλικά αυτά δεν χυτεύονται πλέον όπως συνέβαινε, αλλά κόβονται από ένα και μόνο μπλοκ υλικού επιλογής.

Συσκευές ενδοδοντίας (απονεύρωσης)

Καινούργια τεχνολογία μας επιτρέπει να μην χρησιμοποιούμε την μέθοδο με τα περιβόητα ¨βελονάκια¨ και τις θρυλικές πια κινήσεις ¨πάνω κάτω¨. Πλέον χειρολαβές ενδοδοντίας με computer που χρησιμοποιούν συνδυασμό ταχύτητας, ροπής και αντίστροφης στρέψης, έχουν αναλάβει την απονεύρωση. Οι ρίνες νικελίου τιτανίου, οι ηλεκτρονικοί μετρητές ακρορριζίου και οι τελευταίες μέθοδοι ριζικής έμφραξης, ολοκληρώνουν μια τέλεια ανώδυνη απονεύρωση.